Шоуто постави в центъра на вниманието повече от 80 тоалета от 14 дизайнери

Модното ревю Fashion X AI в Хонконг представи дизайни, изработени от изкуствен интелект, които заслепиха публиката с “извънземно” качество.

Шоуто постави в центъра на вниманието повече от 80 тоалета от 14 дизайнери, всички от които са създадени с помощта на софтуера за изкуствен интелект AiDA. Той е разработен от докторанти и учени от базираната в Хонконг лаборатория AiDLab.

Маскирани в монохромно синьо, облечени в дрехи, вариращи от пухени якета до полупрозрачни поли, моделите преминаха покрай критици и модни дизайнери.

„Целта на разработването на AiDA не е да се използва изкуствен интелект, който да замести дизайнерите. По-скоро си го представяме като помощен инструмент за моделиерите. Ето защо го наричаме AiDA - от думата "помощ" (aid) - помощник на модните дизайнери, той трябва да им помогне да работят заедно докато не създадат окончателен вариант на колекция", Калвин Уонг - главен изпълнителен директор на „АIDlab“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.