Сред гостите бяха актьорът Еди Редмейн, Адам ДиМарко от сериала "Белият лотос" и Дейвид Бекъм

В рамките на седмицата на мъжката мода прет-а-порте в Париж своята колекция за новия сезон представи модна къща „Диор”.

Тълпи от крещящи почитатели се наредиха на Площад Конкорд. Те избухнаха в аплодисменти при появата на K-pop звездата Джимин, който беше обявен за глобален посланик на марката.

Сред гостите бяха и актьорът Еди Редмейн, Адам ДиМарко от сериала "Белият лотос", както и футболната звезда Дейвид Бекъм и синът му Круз.

Дефилето е организирано в мултимедийна среда, създадена от режисьора Бейли Уолш и дирижирана от композитора Макс Рихтер с малък оркестър.

Креативният дизайнер на линията Ким Джоунс черпи вдъхновение от литературните мотиви на поета Томас Стърнз Елиът. Плавните силуети са инспирирани от вълните на реките Темза и Сена.   Мъжки и женски елементи се смесват за повече чувственост.

Еко дрехите с централно място на Седмицата на модата в Берлин (ВИДЕО)

В светлосивите костюми традицията и материите на английската шивашка промишленост се срещат с тези на френската висша мода. Падането и движението на панталоните очароват, но има и богат избор на бермуди. 

Ултрашикозно бяло палто със стърчащи панделки, наподобяващи мини-шлейфове, съчетано с бермуди, и внушителни бели ботуши с дълги чорапи задават тона на есенно-зимна колекция.

Няколко решения на дизайнера, които придобиват цвят - жълт или яркосин, напомнят за облеклото на рибарите и моряците.

Обувките са внушителни, а  ботушите са декорирани с 3D печат.  
       
Чантите са лишени от излишни елементи - подход към опростяване в знак на почит към Ив Сен Лоран.

Моделиерът, който едва 21-годишен поема кормилото на модната къща след смъртта на Кристиан Диор и който представя първата си колекция за марката преди 65 години през 1958 г., е основното вдъхновение за дефилето. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.