Около 40 000 души трябваше да присъстват на шоуто

Елтън Джон отложи планиран концерт в Оукланд поради проливни дъждове и внезапни повсеместни наводнения, които заляха Нова Зеландия, предаде Ройтерс.

Концертът в най-големия град на Северния остров на страната трябваше да бъде една от няколко последни изяви в кариерата на световната рокзвезда. Елтън Джон започна през септември 2018 г. последното си световно концертно турне, кръстено „Farewell Yellow Brick Road'' („Сбогом жълт тухлен път“). 

Около 40 000 души трябваше да присъстват на отменения концерт. „Предвид лошото време шоуто тази вечер е отменено. Нашият оперативен екип работи за пренасочване на автобусите за специални събития, за да помогнат на хората да се приберат по домовете си възможно най-скоро“, се казва в съобщение на транспортната управа на града в „Туитър“.

Службата за извънредни ситуации в Оукланд заяви в публикация в „Туитър“, че северната, северозападната и западната част на града са били засегнати от значителни наводнения с очаквано влошаване на условията. Агенцията посъветва жителите в застрашените от наводнения райони да се подготвят за евакуация.

Видеозаписи в социалните мрежи показват пожарникари, полиция и служители на въоръжените сили, спасяващи блокирани хора от наводнени домове с помощта на въжета и надуваеми лодки. Няма подробности за това колко души са били евакуирани досега.

Главните пътища бяха блокирани от наводненията, причинявайки дълги задръствания по магистралите.

Полетите до Оукланд също са отложени или отменени поради лошото време.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Христо Кьосев, БТА