Той играе и в главната роля

От трети март по родните киноекрани можете да гледате третата част на филма „Крийд”.  

След като напълно доминира в света на бокса, животът и кариерата на Адонис Крийд процъфтяват. Когато негов приятел и даровит боксьор излиза от затвора след дълга присъда, той е решен да покаже, че също заслужава своя шанс да се докаже на ринга. Противопоставянето на двамата бивши приятели няма да е просто поредната битка. Адонис ще трябва да заложи бъдещето си на карта, за да победи Деймиън, а той е човек, който няма какво да губи.  

Официалната премиера на филма се състоя в Лос Анджелис, а освен в главната роля  ще видим Майкъл Б. Джордан да прави и своя режисьорски дебют.  

„Сам по себе си фактът, че хората харесват и разбират какво се опитвам да направя чрез този филм  с голям творчески замах и   се радват накъде върви франчайзингът, означава, че съм си свършил работата. Отне ни много време, усилия и енергия, за да успеем да го заснемем именно с този актьорски състав и с моя екип, така че фактът, че рецензиите и критиците го харесват, ми дава хубаво усещане", казва той.   

Джонатан Мейджърс влиза в образа на опонента на Крийд.  

Ден след премиерата Майкъл Б. Джордан беше удостоен и със звезда на алеята на славата в Холивуд. Тя е 2751-ва поред на прочутия булевард. Майкъл Б. Джордан прави своя актьорски дебют през 1999 г. в епизод на "Семейство Сопрано".  

Първата му главна филмова роля е в спортната драма/комедия от 2001 г. "Hardball". 

Става известен с ролята си на Оскар Грант в биографичната драма Fruitvale Station“. 

Джордан беше част от актьорския състав на „Черната пантера“

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook