В Турция от 48 IP адреса са подадени повече от 11 700 заявления, заяви той

Референдумът за запазване на българския лев и прекратяване на участието ни във войната са сред нашите приоритети. 344 000 подписа бяхме събрали до миналата сряда от общо 400 000. Имаме общо 5 седмици да ги съберем. Вероятно ще внесем между 500 и 600 000 подписа. Българският лев е много стабилен. Вкарването на еврото ще доведе до ликвидиране на българската финансова независимост, увеличаване на инфлацията, ограбване на спестяванията и ограничаване на доходите. Това каза за "На фокус" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Няма гаранция, че сегашният курс на еврото към лева ще бъде запазен. Това ще означава обезценяване на спестяванията", смята той. И допълни, че "Възраждане" събира дарения в евро, защото youtube позволява само тази валута. "Събрали сме 55 евро миналия месец, те отиват за хората, които доброволно поддържат канала", обясни Костадинов. 

"Възраждане" откри предизборната си кампания във Варна

По думите му "Възраждане" призовава гражданите да вземат свободата в своите ръце и да управляват. "Водихме разговори с всички, включително ГЕРБ и ПП. Техни представители искаха да отстъпим от нашите принципи и виждания, за да участваме в кабинет. Не са ни предлагали конкретни постове", коментира той.

Той определи като несправедливо решението на ЦИК да не се ограничи броя заявления от един IР адрес. "В Турция от 48 адреса са подадени повече от 11 700 заявления. Това е категорично опит за манипулиране на изборите. Възможно е част от тях да се намират в България. Хората, които пътуват в чужбина в деня на изборите, могат да гласуват в посолствата, нямат нужда от заявления. Зависимостта на ЦИК от ДПС е все още твърде силна. Създават се основания да се смята, че изборният процес отново ще бъде манипулиран от ДПС", смята Костадинов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook