Премахването на Паметника на Съветската армия е титанична глупост на псевдодясното мнозинство в СОС, допълни той

Възможно е да сме пети на изборите, но може и да поднесем изненада. Преживяваме криза, но тя се дължи не само на грешки на БСП, но и на структурираните атаки в гърба. за разлика от другите, БСП има конкретни неща, които ще представи пред избирателите по време на предизборната кампания. Това каза Александър Симов от БСП за "На Фокус".

"Ситуацията с паметника на Съветската армия е титанична глупост от страна на псевдодясното мнозинство в СОС. Очевидно БСП има мисия да отстоява историческата истина и да се противопоставя на коалициията на разрушението. "Демократична България" и ГЕРБ уж са алтернативи едни на други, но като става дума да рушат или местят паметник, стават политически талибани и се оказва, че нямат проблем да са в политически съюз. Аргументът, че паметникът символизира историческа лъжа, е безумен. И искат да сложат табела с още по-голяма лъжа - че това е паметник на окупационна армия. Опитват се да изличат един простичък факт, в България е имало фашизъм, а той беше победен", смята той. 

Проф. Михайлов: Трябва таван на цените, за да се укроти инфлацията

Според него няма такова нещо като предоставяне на оръжия за Украйна преди официалното разрешение на парламента. "Тази интрига беше хвърлена като кал към БСП, но вече излизаме от това. Тази информация ни нанесе щети. Влизането ни в управлението направи разликата. И до ден-днешен няма документи за фактология, а само интриги. Няма да се изпълни зловещата прокоба БСП да не мине 4%-ната бариера. Лидерът на БСП получи подкрепата на Конгреса. В БСП никога не са махани инакомислещи хора", категоричен бе той. 

По думите му ако машини тръгнат да местят паметника мнозина ще се самоорганизират, за да запазят монумента. "Смятам, че в България трябва да се развяват български флагове, но живеем в свободна държава. Аз лично мисля, че в центъра на София няма място и за знамената на батальона "Азов", но градското дясно ги развява. Кое е по-зле - да имаш руско знаме или флаг на неонацисти? Мисля, че второто", коментира Симов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.