„Дойче веле” ни отвежда на разходка из това магично кътче на планетата

Азорските острови, наричани още Хаваите на Европа, са част от Португалия. Репортерът на „Дойче веле” Дрю Фати ни отвежда на остров Сао Мигел - най-големият и гъсто населен остров в архипелага.

Едно от най-интерсните места там е Фурнаш, където се намират горещи извори, термални бани и гейзери, нагрявани от подземна вулканична дейност. Къпането в топлите води е особено приятен начин за релаксация.

Специалитетите в единствения ресторант на островите Вестман в Исландия (ВИДЕО)

Горещите извори на парк „Тера Ностра” пък са популярна туристическа атракция. Те са необичайно жълти заради високото съдържание на желязо. В близост до тях има ботаническа градина с разнообразни екзотични растения и цветя от цял свят.

Ако пък искате по-кратка, но приключенска обиколка из това кътче на Земята, Дрю препоръчва Лагуа ду Фогу.

Един от символите на Азорските острови е сладкият и сочен ананас. Край бреговете пък често се забелязват делфини и китове. По-големите късметлии може дори да се насладят на плуване заедно с прекрасните морски обитатели.

Азорските острови са известни и с непредвидимото си време. В един момент небето е ясно, а в следващия изведнъж се появяват облаци.

Още за тази красива дестинация гледайте във видеото. То е част от любопитните истории в предаването „Евромакс” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 11:30ч. и сряда от 14:30ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.