Този сезон на наградите той влезе в киното през парадния му вход

В интервюто на Мон Дьо е най-успешният български каскадьор в киното – Тодор Лазаров-Джуджи. Той е в бизнеса повече от 20 години. Снимал се е в някои от най-големите хитове на този век и си е партнирал с хора като Брад Пит, Хавиер Бардем и Орландо Блум. В този сезон на наградите влезе в киното през парадния му вход като продуцент и екшън режисьор на индохита RRR, който спечели „Златен глобус” и „Оскар” за оригинална песен.

„Аз съм Тодор Лазаров от село Полето. Може да се каже, че съм един от успелите каскадьори”, казва за себе си той. В началото е джудото. „Бъди по-добър от вчера” - това е нещо, което говори много, на какво учи джудото. Не те учи да хванеш опонента си и да му счупиш ръцете”, обяснява Тодор.

Докато той мечтае за най-големите върхове в спорта, една спонтанна покана отваря друга врата към славата - тази на филмите. „Приятел дойде в залата и ми каза „Баща ми има филм, върху който работи в момента”. Тогава бях рус и с дълга коса - и им трябваше точно такъв. Това беше първият ми филм”, разказва каскадьорът.

За своите над 20 години в голямото кино, Джуджи, както го наричат приятелите му, е снимал в някои от най-големите филми от началото на този век. В последните години той флиртува с операта като продуцент. Авантюрата му на снимачната площадка вече не е само като каскадьор, а и с камерата като оператор и режисьор, и продуцент. Всичко това му носи световно признание.

„Като парадокс в собствения ми живот определям това, че съм работил с хора като Брад Пит, Скалата и Хавиер Бардем, а си останах селянче. Пътувам до Холивуд и се прибирам на село. Обичам си това парче земя. Това е”, разкрива той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.