Действието във филма се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене

В Лондон се проведе тазгодишното издание на Star Wars Celebration, на което пред хиляди фенове, събрали се да отпразнуват любимия си франчайз, бяха разкрити подробности за редица проекти от вселената на Междузвездни войни. Стартът на събитието обаче сензационно беше поставен с представянето на ексклузивен поглед към най-новата част от друга, не по-малко популярна поредица на Lucasfilm, за приключенията на знаменития археолог Индиана Джоунс – "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата".

Присъстващите на живо звезди Фийби Уолър-Бридж и Мадс Микелсен, режисьорът Джеймс Манголд и продуцентът Катлийн Кенеди споделиха интересни подробности за дългоочакваната продукция, но това, което взриви атмосферата на събитието, беше специално видеообръщение от невероятния Харисън Форд, който слага иконичната шапка на Индиана Джоунс за последен път в кариерата си. Черешката на тортата беше поставена с дебюта на нов трейлър, даващ заявка, че Индиана Джоунс и реликвата на съдбата ще бъде триумфалният завършек на поредицата, който всички очакват.

Харисън Форд със специално отличие на фестивала в Кан

Действието във филма се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене. Известният археолог е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война, в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е Волер , в чийто образ се превъплъщава Мадс Микелсен – бивш нацист и настоящ член на

Режисьор на Индиана Джоунс и реликвата на съдбата е Джеймс Манголд. Официалната премиера на филма ще се състои през май в рамките филмовия фестивал в Кан, а от 30-ти юни излиза и по родните киноекрани.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.