Събитието е историческо за българския баскетбол

Българският национал Александър Везенков бе официално представен като играч на Сакраменто Кингс от Националната баскетболна асоциация "NBA" и показа екипа с номер 7, който ще носи. Събитието е историческо за българския баскетбол, тъй като Везенков е едва вторият българин, който ще играе в "NBA" след Георги Глушков.

Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон 2022/2023 говори пред медиите в Сакраменто, САЩ заедно с генералния мениджър на Кингс Монти МакНеър. На представянето на Александър Везенков присъстваха и родителите му, които също пътуваха от България.

Александър Везенков получи „Златна топка“ от БФ Баскетбол

"За мен случващото се е много важно. Много съм щастлив и развълнуван да съм тук. Да премина в Сакраменто беше голяма стъпка за мен и моята кариера. Благодарен съм на цялата организацията, защото през последния сезон клубът ми показа, че иска да съм тук и съм много щастлив от това. Не обичам да говоря много, а да показвам на терена какво мога, радвам се, че имаме отбор, който побеждава и се надявам да мога да помогна с опита си и това, което треньорът иска от мен, за да може отборът да продължи да печели мачове и да се представя все по-добре", бяха първите думи на Александър Везенков пред представителите на международните медии.

Везенков: Ще дам всичко от себе си, отиването ми в NBA е сбъдната мечта

В началото на пресконференцията генералният мениджър на Сакраменто Монти МакНеър представи Александър Везенков с думите:
„Развълнуван съм да представя един от новите членове на "Сакраменто" Кинкс Саша Везенков и да го приветствам в отбора. Чували сте ме да казвам, че искаме да продължим да градим върху успеха си от миналата година. Убедени сме, че ще пасне чудесно в тима. Развълнувани сме да го видим да продължи кариерата си в NBA.“

Източник: Кремена Младенова, БТА