Задържаният е на 24-години

Шофьорът, причинил катастрофата с Ферарио Спасов, беше задържан за 24 часа от МВР, но ще бъде пуснат на свобода с най-леката мярка - "подписка". От Пътна полиция изнесоха уточнения за инцидента. Задържаният е на 24 години. Направеният тест за употбена на алкохол и наркотици е отрицателен.

Спасов е пътувал от Търново към Ловеч. Около 5 часа следобед млад шофьор застига и удря колата му отзад, на мокър участък. Спасов се е прибирал към Ловеч от Горна Оряховица, след мач от Трета дивизия на неговия „Дунав” Лом и местния „Локомотив”. Домакините на последния мач на Ферарио Спасов са в шок.

„Бях  у дома със семейството и като разбрахме рухнах. С г-н Спасов си говорихме доста дълго преди и след мача. Съкрушен съм. Съболезнования към всички негови близки и приятели”, каза Лъчезар Русев, треньор на ОФК „Локомотив“ (ГО).

Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов, буквално е бил изхвърлен в канавката от удара.

„Причинилият катастрофата е застигнал предно движещият се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била силна и голяма и колкото по-бързо се движи автомобил – толкова по-големи са последствията.”, каза Мария Ботева, главен инспектор в отдел "Пътна полиция" при МВР

Футболният специалист почива на място. В бялата кола с пловдивска регистрация леко са ранени младият шофьор и пътувалата с него жена.

От МВР задържаха за 24 часа шофьора, причинил катастрофата. Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни. NOVA научи, че той ще бъде пуснат на свобода с най-леката мярка - "подписка". В интернет е публикувал клипове, на които шофира с над 260 км/ч., наскоро е заснет да отнася уличен стълб в Лясковец.

„Окръжна прокуратура Велико Търново ръководи това разследване. Очаква се да бъде повдигнато обвинение на младия водач”, каза Ботева. За футболната общественост загубата на 61-годишния футболен деятел е огромна.

„Това е човек, който винаги е бил пример за нас – треньорите. Голям специалист, шампион. Това е човек, който си отиде прекалено рано”, каза Лъчезар Русев.

Ферарио Спасов е един от най-обичаните и уважаваните треньори в Монтанско. Няколко пъти е бил начено на отбора в Монтана. Под негово ръководство тимът печели първенството във втория ешелон и промоция в" А" група.

ПОРЕДНА ТРАГЕДИЯ: Ферарио Спасов е жертвата в катастрофата край Велико Търново

Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води различни отбори в топ дивизията на страната. Най-големите му успехи идват като треньор на "Литекс" (Ловеч). С тях той печели шампионската титла през 99-та година. През 2001-ва вдига и втория голям трофей в родния футбол - Купата на България. Феновете на футбола наричаха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необичайното му име е идея на баща му, който бил фен на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно свързан с Ловеч.