„Не разполагаме с достатъчно качествени народни представители, които да напишат добри закони”, смята той

Пост на журналиста от „24 часа” Слави Ангелов привлече вниманието. Той изразява позиция по повод смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов и личността на шофьора Начо Пантелеев, причинил катастрофата. „Но най-важният въпрос е - откъде този 24-годишен шофьор с книжка от 16 месеца има пари за такава кола, при положение, че най-вероятно е безработен. Казват, че бил в мафията с „ало” измамите - той и цялата му фамилия. От дълги години. Все по-богати и все по-безнаказани. И тук вече виждаме за пореден път как държавата я няма. Защото ще разберем, че живеем в нормална България, когато полицията, данъчните, прокуратурата много, много, много преди фаталния инцидент са си задали въпроса откъде са парите на този домашен любимец и цялото му семейство, направили са разследване, доказали са несъответствието между доходите му и начина им на живот и са им отнели всичко!”, написа Ангелов.  

СЛЕД ТРАГЕДИЯТА С ФЕРАРИО СПАСОВ: МВР отне книжката на обвиняемия (ОБЗОР)

„В този случай имаме един прокурор, които решава да освободи този човек, преди да са изтекли 24 часа от първоначалното задържане. Трябва да кажем, че арестът не трябва да бъде наказание, той е средство разследването да си свърши работата. Но това е в една нормална държава, а България не е такава. В България много често единственото наказание остава този арест, от който в случая бяхме лишени. Второ – този човек го освобождава и не му взима книжката и се появяват постове в интернет, за които се твърди, че са написани от човека, убил Ферарио Спасов, че колата му се ремонтира, дори ще си вземе по-новия модел и ще видим какво ще стане по улиците”, коментира Ангелов.

Обвиненият за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов: Трагедия, извинявам се

Според журналиста в конкретния случай има няколко момента. „Ние знаем, че държавата е в кома, тя отсъства. Ако имаше държава, както написах в своя пост, това нещо просто нямаше да се случи. При всеки един такъв случай се чудим защо е пуснат по-рано и му е отнета книжката, при друг случай се чудихме защо съдията пуска насилника, който е обезобразил момичето. Има няколко проблема – първият огромен е, че в България няма добре работещи закони. След като се случват тези неща по пътищата, значи ние нямаме закони. Не разполагаме с достатъчно качествени народни представители, които да напишат добри закони. Очевидно е, че нямаме изпълнителна власт в лицето на МВР, прокуратура и съд, които да имат достатъчно решителност и воля да прилагат тези закони. Виждаме, че при всеки случай те се прилагат по различен начин, все едно няма стандарти”, е мнението му.

Според Ангелов огромната безнаказаност, която се натрупва през годините, генерира след себе си престъпност. „Много хора виждат, че няма наказание. Това създава гангстерски модели на поведение, които младите копират. Те виждат, че някакъв прост човек, който за тях е готин, прави нещо и няма проблем. Целият държавен апарат трябва да започне да се движи не след събитията”, категоричен е журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото.