Каква е реакцията на близките на загиналото момиче

Гняв и възмущение за близките на убитата на пътя в Шумен 22-годишна Светомира Станчева, след като Апелативният съд промени присъдата на обвиняемия шофьор от ефективна – в условна.  Фаталната катастрофа стана през септември миналата година. Обвиняемият за катастрофата Жечко Кюркчиев се е движил с превишена скорост и блъснал колата на 22-годишната жена.

Бащата на студентката, загинала при катастрофа в Шумен: Каквато и да е присъдата, нашето дете го няма

„Продължаваме да бъдем недоволни. В издадената присъда, с мотивите на която тепърва ще се запознаем официално, няма нещо, което да ни накара да се чувстваме спокойни. Крайно недоволни сме”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” баща на загиналата Светомира Станчева Анатоли Станчев.

„Ще продължаваме да се борим и ще обжалваме до последната инстанция, както ни се полага по право. Човешкият живот не струва една условна присъда. Нашето дете го няма”, посочи близка на семейството.

В позиция до медиите от Апелативния съд Варна посочват, че "прессъобщение за решението на тричленния съдебен състав по производството за катастрофата в гр. Шумен ще бъде публикувано след като страните в процеса бъдат официално уведомени за съдебния акт по надлежния, предвиден в закона ред". 

От инстанцията подчертават, че "това е професионалният етичен стандарт, към който съдът се придържа в комуникационната си политика, при постановяване на условно наказание по всяко едно дело от обществен интерес". 

Повече по темата гледайте във видеото.