Спектакълът е на студентите на проф. Маргарита Младенова от НАТФИЗ

Покана за театър. Тази вечер в Драматичен театър Пловдив можете да гледате постановката „Месец на село”. Талантливите студенти на проф. Маргарита Младенова от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" ще покажат отново спектакъла по Иван Тургенев, изграден от три различни състава.

Шедьовърът на Иван Сергеевич Тургенев, преобърнал шекспировия сюжет от "Сън в лятна нощ", съчетал по неповторим начин елементи от естетиката на Чехов и Бекет, е превърнат в истински актьорски празник от класа на професор Маргарита Младенова. Една от главните роли в спектакъла е поверена на актьора Стефан Саръиванов.

„Когато за първи път прочетохме пиесата - всички бяхме изумени. Тъй като това е един текст, който те удря наистина в емоциите и е много актуален! Той е писан преди 100 години и сега същото, което е написано, отговаря и за днешното време. Моята роля е на Михайло Алехандрич Ракитин. Това е човек на около 30 години, който е приятел на семейството, което живее в имението, където се развива действието. Той е влюбен от четири години в една жена. Тя си има мъж обаче, с когото моят герой е приятел. Моят човек е лудо влюбен в една жена!”, разказва актьорът Стефан Саръиванов.

Здрава Каменова – за комедиите, трагедиите и грешките

 


Любовта в спектакъла е толкова силна, че се появява като природно бедствие, отнася норми и задръжки и надвесва героите над собствените им бездни.

„Месец на село” е спектакъл за любовта. И не просто за любовта, а за тази разрушаваща любов, която е чакана много дълго и е неслучена преди време и сега с всичка сила връхлита главната героиня и не само нея, а всички около нея. Целият свят около персонажите се разпада. Може би става дума за любовта като болест. Как всички се разболяват, дори и тези, като моята героиня Вера Александровна, която е едно дете в най-чистия смисъл на думата. Тя обича безрезервно и в края на пиесата тя е разрушена от тази любов”, споделя актрисата Стефани Андонова.

Следващите дати, на които ще се играе спектакълът „Месец на село”, са 18-и януари и 1-ви февруари 2024 година в Държавен театър Пловдив.