Желанието на повечето фитнес ентусиасти е да свалят килограми

Всяка Нова година хората вземат решения да подобрят живота си. Жителите на столицата на Буркина Фасо имат обща цел - да влязат в по-добра физическа форма. Кореспондентът на Voice of America (VOA) в Уагадугу Арзума Компаоре се срещна с някои от местните.          

Джуниър Траоре прави малки крачки под ръководството на треньора си. Целта на младежа е да качи повече мускулна маса през тази година. „Тежах 76 килограма, когато започнах. Сега съм 80”, сподели той.

„Още от самото начало той изложи целите си да натрупа мускулна маса. В процес на ускоряване на нещата сме. Ще видим как ще изглежда след 6 месеца“, каза треньорът му Аласан Сандаого. Той работи в Gautier Gym Fit в Уага 2000 - луксозен квартал на столицата на Буркина Фасо. Фитнесът се слави като един от най-добрите. Сред треньорите в него са четирима африкански шампиони по културизъм, включително Сандаого.

След потопа: Последният жител на Вила Епекуен, Аржентина - история за силния дух, пазител на времето (ВИДЕО)

Западноафриканският шампион по бодибилдинг Сафура Компаоре също посещава фитнеса. И тя тренира хора, които искат да постигнат мечтано тяло и да подобрят здравето си, съобщава VOA. Компаоре преподава уроци по спининг и колоездене във фитнеса. Работи както с мъже, така и с жени. Жан Йео също работи като фитнес треньор. По думите му хората масово отиват в спортната зала, за да свалят килограми, особено жените. „Често след раждане някои жени започват да наддават на тегло, така че, когато дойдат във фитнеса, първото нещо, което казват, е „Искам да отслабна“, споделя треньорът.

Източник: Voice of America/vesti.bg