Книгата ще излезе в печатен и дигитален формат на 10 януари

Нов комикс разказва за възхода на южнокорейската музикална сензация BTS. В книгата е включено и неотдавнашното постъпване на членовете на групата в редиците на армията за отбиване на задължителната военна служба. Издателството TidalWave Comics добави книгата от 22 страници към поредицата си, хвърляща светлина върху развитието на музикалните изпълнители.

След дебюта си през 2013 г. групата BTS се превърна в световна сензация със своите хитове и социални кампании, насочени към овластяване на младите хора, отбелязва "Ройтерс". С изразните средства, използвани при комиксите, е описано как седмината певци стават известни, а след това е описано и преминаването им в армията.

Джей-Хоуп от BTS се подготвя да постъпи в армията (ВИДЕО)

Всички здрави и активни мъже в Република Корея на възраст между 18 и 28 години трябва да служат в армията за период между 18 и 21 месеца в рамките на усилията за защита от ядрената Северна Корея.

Изключения се правят за южнокорейци със специални заслуги към страната, включително олимпийски медалисти и носители на награди за класическа музика. Някои законодатели призоваха и момчетата от BTS да бъдат освободени от военната служба.

Кей-поп звездата Джин влезе в казармата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Но през декември 2022 г. в редиците на армията постъпи най-възрастният от членовете на групата - Джин, след което униформа облякоха и още трима от BTS. Последните членове на групата започнаха да отбиват задължителната военна служба миналия месец. Феновете обявиха, че ще чакат до 2025 г. , за да се събере бандата отново. 
Комиксът ще излезе в печатен и дигитален формат на 10 януари.