Новаторската и незабравима продукция бе отличена с две награди „Златен глобус“ за най-добър филм

По родните киноекрани вече можете да гледате новия филм на режисьора Йоргос Лантимос „Клети създания”. Новаторската продукция, отличена с две награди „Златен глобус“ за най-добър филм – мюзикъл или комедия, както и за най-добра актриса – Ема Стоун, ни кани на див и необуздан карнавал на куриозното, извиращ директно от въображението на режисьора. Той е обожаван заради уникалния си творчески похват и специална ниша в света на киното, изпъстрена със сюрреалистични разкази и мрачно комедийно изследване на човешкото поведение.

„Клети създания“ с Ема Стоун, Уилям Дефо и Марк Ръфало откри Синелибри 2023

Адаптация на едноименния роман на Алистър Грей, лентата разказва за фантастичната еволюция на Бела Бакстър – млада жена, която е върната отново към живота от брилянтния и неконвенционален учен д-р Годуин Бакстър. Под закрилата му тя е нетърпелива да се учи – жадна за знания и житейски опит, Бела бяга на вълнуващо приключение, прекосявайки континенти и океани заедно с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало) – хитър адвокат. Освободена от предразсъдъците на своето време, героинята се превръща в непоколебима личност, която се бори за равенство и свобода.

От обления в слънце Лисабон, до готическия студен Париж – специално видео зад кадър ни пренася директно във вселената на „Клети създания“ и сюрреалистичните цветни декори.