На кадрите се вижда, че две големи групи се сборичкват насред пътя и спират движението

Агресивни макаци в Тайланд се разделиха на две банди и започнаха масов бой в град Лопбури, съобщи Business Today. На кадрите се вижда, че две големи групи маймуни, всяка от по над 100 екземпляра, се впускат в меле, след като нещо не са си поделили. Вижда се как се гонят по улиците, а движението е принудително спряно. Камиони, пикапи, леки коли, мотоциклети се налага да ги изчакат, докато профучават край тях. Някои екземпляри дори се нахвърлят един върху друг, след което гонитбата пък продължава.

По-късно авторът пише, че лидерът на една от маймунските банди, по прякор Ай Крао, е бил заловен чрез стрела с успокоително. „По време на ареста се чуха виковете на неговите поддръжници“, отбеляза потребителят.

Град Лопбури, в централната част на Тайланд, е популярна туристическа дестинация, а макаците се считат за жива атракция в града. Много местни жители хранят приматите. Поради това те са загубили страх и открито нападат хора, отнемат им храната, хапят ги и повреждат имущество. Заради маймуни в града затварят магазини и кафенета.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС