Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов

Военно-окръжна прокуратура-Сливен е образувала досъдебно производство по случая с катастрофата с кола на НСО. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тепърва с автотехническа експертиза ще бъде изяснена скоростта, с която се е движил кортежът на Кирил Петков. „Четири години, след като е бил министър-председател, той има право да бъде охраняван от НСО”, обясни Стоянов.

Кола на НСО, в която пътувал Кирил Петков, катастрофира. Има жертва (ВИДЕО+СНИМКИ)

Назначена е и съдебно-медицинска експертиза за установяване на причината за смъртта на водача на лекия автомобил и такава за установяване на уврежданията на пострадалата жена. Предстои да се прегледат видеозаписи от камери в района.

"Разпитани са и четирите лица, които са били в автомобила на НСО. Още снощи незабавно след приключване на действията по местопроизшествието. Пострадалата е с много наранявания и е в интензивно отделение в болница във Варна. Скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след автотехническа експертиза, която ще покаже и двамата водачи как са реагирали", заяви подполковник  Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен

"През нощта между 11 часа и 4 часа сутринта са извършени няколко операции - коремна и на фрактурите на единия крак. Не е съвсем ясно какъв ще бъде изходът от цялата работа, но днес директна опасност за живота на пострадалата жена няма. В тежко състояние е, но стабилизирана и с тенденция за подобряване", обясни д-р Валентин Власаков, Многопрофилна болница "Света Анна", Варна.

По-рано вътрешният министър публикува статус във Facebook профила си, в който благодари на полицаите, участвали в акцията по извеждането на барикадиралия се полицай в Пловдив. По думите му всеки от тях е свършил работата си професионално. 

Той коментира и сигналите за купуване на гласове. Досега те са 46. Има образувани 16 досъдебни производства. Най-много от подадените сигнали са в Бургас, но има и в СДВР, и в Ямбол.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase