Случаят е от Етрополе

Десетки коне бяха убити с арбалет и огнестрелно оръжие с експлозивни патрони в района на Eтрополе. Собствениците на животните са в паника.

Преди няколко дни стопаните видели поляна, пълна с трупове. Последното престъпление е извършено преди часове, когато са застреляни кон и бременна кобила. Животните са издъхнали в адски мъки, а няколко жребчета и част от оцелелите коне са избягали високо в планината. 

Семейство Димитрови отглеждат коне единствено за удоволствие, като домашни любимци. „Първо застреляха две бременни кобили. Преместихме ги на друга територия, но онзи ден ни събудиха с новината, че 5 коня са убити”, каза Кармен.

Какво се случва с коня, разбил витрина в София (ВИДЕО)

Мъжът и жената твърдят, че никога досега не са имали проблеми и не са получавали заплахи.

”В първата местност, в която се разхождаха, имаше заграден имот, но конете имат тракер. Не мога да кажа, че не са влизали в частни имоти преди, но ако е имало някакъв проблем, винаги сме намирали решение”, добави Кармен.

По думите на семейството мистериозният убиец ранява конете в крака, а след това ги „доубива”.

Районната прокуратура в Ботевград и полицията разследват случая. В ход е назначаването на ветеринарно-медицинска експертиза, разпити на свидетели, провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване на извършителя на престъплението.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase