Това обявиха от ЦИК

Въз основа на подаденото заявление от Кристиан Малинов Карабельов от партия „Величие“ той е заличен от списък А, където са подредени кандидатите за народни представители според броя на получените предпочитания (преференциите). Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия. Той е бил регистриран кандидат за народен представител и избран в Двадесет и втори изборен район – Смолянски.

ЦИК: Близо 60 000 са недействителните гласове

Кристиан Малинов Карабельов е подал заявление, с което иска да не бъде обявен за избран за народен представител от кандидатската листа на партия „Величие“. 

И вчера ЦИК прие решения, свързани с откази на участвали в изборите да бъдат депутати в 50-ото Народно събрание. Сред тях беше и лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

Христо Христов Петров от „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Ивайло Ванев Вълчев от партия „Има такъв народ“, Кристиан Иванов Вигенин от коалиция „БСП за България“, Станислав Добринов Стоянов от партия „Възраждане“ пък заявиха, че желаят да бъдат обявени за членове на Европейския парламент от България и да не бъдат обявявани за народни представители.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Никол Николова, БТА