Виолета Стамболийска е вдъхновение за цял Асеновград

80-годишната Виолета Стамболийска в Асеновград е известна като легендата на модерните танци и гимнастиката. Всички я определят като строгата, но справедлива треньорка. 

35 години от създаването на формацията “Роберта балет”

"Състезателят трябва да се справи на тренировка, както ще играе пред съдията. Работят от 1976 г. Обичам работата си много, повече от всичко момичетата, които танцуват тук. Сърцето на балетна формация "Косара" Христина Филипова не ми разрешава да спра. Сред младите забравяш всичко. Помежду ни има обич, уважение и доверие. Да обичаш това, което правиш, и да си сред любимите хора, които да не ти дават да се чувстваш стар, е безценно. Автор съм на много гимнастически композиции. Писала съм и репертоара за празника на Асеновград", посочи тя.

"34 години сме заедно, благодарени на нея съм учител по физическо. Бях на 14 когато се запознахме. Тя ме запали за спорта и танците, всичко дължа на нея", споделя Филипова. 

Определя се като щастлив човек и късметлийка. "Работихме в името на България, мечтаехме да направим шампиони, да видим българския флаг. За нас беше гордост. На 9 години влязох за пръв път в залата. Влюбих се в спорта и животът ми протече почти изцяло в същата зала, в която съм и сега. През 1976 г. създадох на шега състав "Детски свят", спомня си Стамболийска.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase