Още седем свидетели бяха задържани

Нови показни арести след стрелбата в „Слънчев бряг”, при която тежко беше ранен Димитър Желязков-Митьо Очите. 
 
След първоначалната версия за спор за паркомясто, вече се разследва организирана престъпна група за изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици. 
 
А днес под ръководството на спецпрокуратурата беше проведен следствен експеримент. 
 
Истински екшън се разигра днес по обед в курортния комплекс „Слънчев бряг”, в заведението, в което на 8 юни стана престрелката между две враждуващи групировки. Следственият експеримент завърши с изненадващи арести за хората на Божидар Георгиев. Голяма част бяха обявени от полицията за общодържавно издирване ден след престрелката. 
  
По темата

Голяма част от хората на Божидар Георгиев-Кравата тази сутрин бяха призовани за участие във възстановката на случилото се в „Слънчев бряг”. Повечето дойдоха доброволно и с адвокатите си.

„За мен е учудващо, че този експеримент се извършва само с определени свидетели”, каза Росен Желязков, адвокат на обвинения Георги Иванчев.

Дали заради свидетелите, или заради това, че експериментът се ръководеше от специализираната прокуратура полицията направи опит да ограничи работата на медиите, докато туристите минаваха необезпокоявани  покрай ограничителните ленти.

Следственият експеримент продължи около час.

Разследващите бяха лаконични.

„Не мога да коментирам, има следствена тайна, не мога да коментирам”, каза разследващият полицай Златко Пеев.

Хората на Божидар Георгиев бяха помолени да влязат вътре в заведението, за да направят възстановка на нощта на престрелката. И когато всички си мислиха, че експериментът е към края си, се случи неочакваното - пристигнаха няколко коли с маскирани полицаи. Всичките седем свидетели бяха арестувани пред медии и пред туристи.

Адвокатите на повечето от задържаните бяха изненадани, защото по думите им дошли доброволно за експеримента и съдействали на разследващите.

„Не знам какъв е редът за задържане, но всичко протичаше, проявявахме съдействие. Тези спецчасти, които се появиха незнайно откъде, не знам по каква причина и по каква заповед се появиха”, каза защитникът на фирмата, стопанисваща  заведението и на управителя Николай Иванов -  Георги Петров.

От специализираната прокуратура обявиха, че на място в Бургас преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица. Освен по престрелката се работи и по други престъпления, свързани с нея – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици.

Дали задържаните хора на Божидар Георгиев  ще останат само за 24 часа в ареста, или ще останат по-дълго и ще има нови обвинения предстои да разберем утре.