Момченцето вероятно е починало от сериозни вътрешни кръвоизливи

Тежък инцидент в Пловдив. 2-годишно дете е загинало, след като било затиснато от мостра за баня в магазин за строителни материали. Инцидентът е станал в петък по обяд в търговски обект на централен булевард в града под тепетата.

По темата

 
Moмченцето издебнало родителите си и се  покатерило на една от вградените мивки. Модулът обаче се разклатил и детето паднало на земята. Сцената се разиграла пред очите на майка му, която в същото време разглеждала експонати в шоурума на магазина.
 
Детето било откарано в болница и прието в неврологично отделение. Нямало видими сериозни травми, но състоянието му рязко се влошило, вероятно заради вътрешни кръвоизливи. Около 30 минути след инцидента детето издъхнало.
 
От удара в земята най-вероятно детето е получило сътресение на мозъка. То било  откарано с линейка в болница. Лекарите го реанимирали в продължение на час и половина, но без резултат. Клиентите на магазина, които са с малки деца, са в шок от случилото се.

Полицията в Пловдив разследва тежкия инцидент. Точната причина за смъртта на двегодишното дете, ще стане ясна след аутопсията на съдебните медици.