Глория Николова

Глория Николова се присъединява към екипа на NOVA през 2015 година. Започва като стажант, а разследването ѝ за "Матури 2016" е "приемният ѝ изпит", след който се присъединява като репортер към екипа на сутрешния блок "Здравей, България". Глория е учила в гимназията по туризъм в Самоков, но от малка пише в училищни и градски вестници. Любовта й към журналистиката я отвежда в Университета за национално и световно стопанство, където учи "Журналистика". Глория влиза в телевизията, когато е едва на 20 години. Именно тук тя твърди, че е научила всичко, което знае за професията. Обича да разказва човешки истории и има особен интерес към нередностите и проблемите в образованието. А най-важното нещо, което е разбрала в телевизията, е да задава настоятелно въпроси, дотогава, докато не получи отговор.

През 2017г. получава първата си голяма награда "Валя Крушкина" в категория "млад журналист" за разследването си в УНСС за професорка, която поставя оценки "Среден 3" срещу бял лист.

През 2022г. отново печели наградата "Валя Крушкина" в категория "електронна медия" за историята на Фанка Борисова, която живее в дом за умствена изостаналост и рисува картини.

 

Статии