Здравейте г-жа Цолова и г-н Николаев,

 

Разчитайки на Вашата непоклатима отзивчивост да публикувате сигнали от граждани отнасящи се до бруталното погазване на правила, наредби и закони се обръщам към Вас със заснетия от мен видео материал в 14:49 на дата 11.08.2015г. в парка на град Банкя (София). С дъщеря ми (която е на 5 годинки) сме редовни посетители в парка, където е пълно с деца, родители и граждани търсещи прохлада и разходка сред природата.

Автомобилът (СА 3417 РК) от видеоматериала най безцеремонно прекоси алеята и спря точно на входа на банята, която се намира в центъра на парка. Детето ми играеше с други деца, а този наглец премина с автомобила само на метър от тях. Аз като родител и гражданин на България, реагирах веднага! На въпроса ми не гледат ли телевизия какво става в пешеходните зони и парковете и защо си позволяват такива действия и поведение шофьора видимо се смути, но неговият спътник се прояви като истински бабаит.

Първоначално ми отвърна, че имал разрешение, снимали филм в банята, а след това започна да ме заплашва със съд че нямам право да го заснемам. Започна заплашително да се приближава към мен с думите: „Коя сте Вие, дайте си документите“! Бъркайки в задния си джоб, аз си помислих, че ще вади оръжие, а то се оказа радиостанция, като сигурно си мислеше че по този начин ще се представи и легитимира пред една майка, като полицай. Заяви ми, че имало знак че това е паркинг и че не съм добре с нервите!

Убедена съм, че нямаме още в държавата служител или служба която да разрешава движението на автомобили в парковете и затова Ви моля да сигнализирате Вие от Нова Телевизия институциите, на нас обикновенните не ни обръщат внимание. Когато с такива сигнали се заеме една уважавана медия като Вас, мисля че е трудно нещата да се потулят, както обикновенно се случва. Такова брутално поведение и назачитане на законите в страната ни, поставя под въпрос нашето бъдеще и развитие в Европейското самейство.

Поздрави Татяна Алипиева