По данни на телевизия CBS над 40 бомби са били насочени към основно либийско летище, за да се неутрализира голяма част от бойната авиация на Кадафи...

По последни данни и американски бомбардировачи Б-2 са се включили в офанзивата срещу Либия.
По данни на телевизия CBS над 40 бомби са били насочени към основно либийско летище, за да се неутрализира голяма част от бойната авиация на Кадафи.

По-рано британски изтребители "торнадо" се включиха в международната военна акция в Либия.
Операция "Одисея Зора" започна с мотив прилагане резолюцията на ООН за зона, забранена за полети над Либия и защита на цивилното население. Началото беше дадено от френските военновъздушни сили.

Те удариха позициите на армията на Кдафи, която настъпва към бастиона на опозицията в Бенгази, въпреки обявеното примирие.

Преди минути беше съобщено, че лоялни на режима войски влизат с танкове в град Мисурата. Забранената за полети зона, наложена с резолюция на Съвета за сигурност вече действа и се спазва, съобщават съюзниците.

Председателят на Арабската лига Амр Муса отправи остри критики срещу съюзниците и се обяви против бомбардировките. Анализатори коментират, че неговата оценка е изключително важна, защото организацията подкрепи приемането на резолюция 19/73 в Съвета за сигурност на ООН.

"Това, което се случва в Либия се различава от целта ни да наложим забранена за полети зона. Ние искаме да предпазим цивилните, а не да ги убиваме", бяха думите на Амр Муса.