Инцидентът е станал около 4.00 часа тази сутрин на ул. \"Неофит Рилски\" 41 и бул. \"Витоша\". В момента на рухването на балкона, намиращ се на 3-ия етаж, е имало трима младежи - един мъж и две жени. Мъжът, на име Степан, е загинал...

Едно момче загина, а две момичета са в тежко състояние, след като се срути част от тераса в центъра на София. Инцидентът е станал около 4 часа сутринта. Тримата младежи са пушили на балкона. Изведнъж парапетът се е отскубнал от стената и младежите полетели към земята.


Апартаментът на улица \"Неофит Рилски\" е даден под наем на четирима души преди няколко месеца. Миналата вечер те си направили купон, разказват съседите.


Други съседи обаче са видели – според тях, около 4 часа сутринта 25-годишният Степан и двете момичета излизат на терасата.


Състоянието и на двете момичета все още е тежко. 19-годишната Милена е с тежка белодробна контузия, две счупени ребра вляво и шест ребра вдясно и счупен гръден капак.


Другата пострадала е 30-годишната Радослава Топалова, музикален редактор в радио Хоризонт, няма опасност за живота й. Тя е с фрактура на таза, фрактура на дясната длан и пръстите, рана на лявото бедро.


От болницата са уведомили близките им, полицията се е свързала и със собствениците на апартамента, те дойдоха на мястото на инцидента малко след 10 часа сутринта.


На мястото на инцидента дойде и главният архитект на София, който заяви, че сградата не е опасна, макар, че не е ремонтирана от 70 години.


Снимки от мястото на инцидента вижте в галерията. Всичко за инцидента гледайте в \"Календар\" от 19 часа.