Има разногласия около причината за взрива...

70 души са били убити при нападение в сирийския град Хама. Активисти съобщиха, че няколко къщи в южната част на града са били разрушени от силна експлозия.

Държавните медии съобщиха, че 16 души са убити при взрив в къща, която въоръжени терористи използвали за производство на бомби.

Въпреки различната информация, и правителствените медии, и сирийските активисти описаха взрива в Хама като клане. Двете страни си отправиха взаимни обвинения за случилото се.

Държавната телевизия показа кадри от местната болница, на която се виждат ранени деца. В коментара към материала беше обявено, че става въпрос за инцидент в къща, използвана от терористи за изработване на бомби. Медията подчерта, че въпросните терористи планирали ескалация на напрежението, чиято цел била да подкопае мирния план на посредника на ООН Кофи Анан.

В същото време сирийската опозиция обяви, че експлозията е била предизвикана от ракета "Скъд", изстреляна от правителствени части. Според някои непотвърдени данни, сред жертвите са 13 деца и 15 жени.

Световните медии коментират, че истината ще стане ясна, след като двамата международни наблюдатели в град Хама посетят мястото на взрива и се запознаят със ситуацията.