МВР разпространи снимки на предполагаемия терорист-камикадзе за атентатата в Бургас

МВР разпространи снимки от охранителните камери на летището в Бургас на предполагаемия терорист-камикадзе, отговорен за атентата в Бургас, при който загинаха по последни данни седем души.

 

Мъжът е с дълга коса и по данни на вицепремиера Цветан Цветанов предполагаемата му възраст е 36 години. Той е бил в България между и четири и седем дни.

 

В атентатора е намерена шофьорска книжка от Мичиган, която по проверка от американските власти, става ясно, че е фалшива. Разследващите са иззели негови отпечатъци. 

 

„Това е човек, който по никакъв начин не се отличава от останалите хора. Облечен е бил туристически – с бермуди, имал е раница. Няма как всяко лице да бъде спирано за проверка”, каза по-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

 

Лицето, което предизвика този акт, се е насочило точно към автобуса с израелски граждани, коментира още министърът.

 

При подготовката по придвижване на пътниците към автобусите, докато капаците на багажното отделение са били отворени, лицето, по всяка вероятност, е свалило раницата с взрива. В момента се уточнява мощността му.

 

Във връзка с терористичния акт МВР умолява гражданите да съобщят в най-близкото поделение на министерството или на тел.056/844242 всяка налична информация за самоличността, контактите, ползваните автомобили и адреси на лицето от снимката и видеоматериала. Анонимността им е гарантирана.

 

Ако сте станали очевидец на взрива, разполагате със снимки и видео, можете да ги изпращате и до екипа на NovaNews.bg на e-mail: webnews@ntv.bg