Бинош: Влюбих се във вашата страна!

"Мистерията на българските гласове" пя за френската кинолегенда Жулиет Бинош. Носителката на "Оскар" снима филм у нас. Преди да си тръгне тя пожелала да чуе българките, на които е почитателка от години. Така нашите певици изнесли импровизиран концерт на Бинош в хотела.


В продължение на близо един месец Жулиет Бинош снима заедно с японката Ринко Кикучи, позната от "Вавилон" и Гейбриъл Бърн френско-испанската продукция с българско участие "Никой не иска нощта". Френската актриса призна, че преди да дойде у нас е трябвало да потърси къде на георгафската карта се намира България.


"Много е трудно да разбереш историята на една страна между Турция, Русия, Гърция... Затова задавах много въпроси. Признавам, че много се влюбих във вашата страна... Тук се почувствах много добре приета и усетих България много близка", сподели Жулиет Бинош.


Актрисата признава, че преди 25 години е открила песните на "Мистерията на българските гласове" и дълго време ги слушала постоянно. Преди заминаването си решила се опита да се срещне с тях.


"Много е важно да дадеш на света, каквото имаш. Песните на "Мистерията на българските гласове” са една храна за душата и вие трябва да сте много горди с тях. Пожелавам ви младите хора да продължат тази традиция техните внуци и пра-правнуци", каза още актрисата.