Откриха колата на нападателите, стреляли са с РПГ-22

 

Полицията намери и колата на атентаторите, стреляли по Алексей Петров. Така следите към извършителите стават с една повече. Разследването продължава.

 

До момента е известно, че нападателите са били подготвени за атаката си. Колата, с която са избягали, е изоставена много близо до мястото на стрелбата и не е опожарена. Вътре полицаите намерили три маски. 

Още по темата

 

Все още не се знае дали мъжете са оставили някакви следи. Иначе разследващите са много лаконични и до момента няма нито една публично обявена версия, по която се работи. Знае се обаче повече за самото нападение, както и за оръжието, с което е извършено. 

 

Двамата мъже са били въоръжени с гранатомет РПГ 22, българско производство по информация от разследващите. Ракетите се изстрелват от тръба, която е за еднократна употреба. Затова и атентаторите изхвърлили оръжието на място. 

 

Гранатометите са изхвърлени на земята, където по-късно ги намира полицията. Колата, с която двамата мъже са избягали, е скрита зад будка така, че да не се вижда от пътя. Двамата мъже изчезват безследно. 

 

Възниква въпросът обаче как е възможно обаче противотанкови ракети да не успеят да взривят временна постройка и лек автомобил, пък бил той и със 7-степенна бронировка. Оттук следва и въпросът дали целта на атентаторите е била ликвидиране на мишената, или предупреждение. Още повече, че двамата стрелци са били точно на 10 метра от целта си.

 

От МВР и от Министерството на отбраната категорично отказаха да коментират оръжието на престъплението и колко е лесно някой да се сдобие с него в България.

 

Версии за опита за убийство на Алексей Петров все още няма, освен неговата, че е станала грешка. МВР и прокуратурата отказват всякакви коментари. Извършителите все още се издирват.