Предотвратена е щата за бюджета за на над 605 000 лв.

 

Разбиха мрежа за нелегално производство и разпространение на тютюневи смеси за наргиле. Акцизната стока е разпространявана в търговската мрежа и чрез пощенски пратки. Част от задържаните количества тютюневи смеси за наргиле са били в процес на производство, а други в потребителски опаковки, необлепени с български акцизен бандерол.

 

В депо, разположено на територията на София и използвано и за производствени цели, е открита поточна линия за сушене на тютюна, композиране на смесите и опаковане на вече готовата тютюнева смес за наргиле. 

 

В депото са открити и 1790 кг готова продукция. В търговската мрежа са открити  други 1250 кг в търговски  опаковки, предназначени за продажба на дребно, а от пощенски пратки на куриерски фирми са задържани още 970 к., предназначени за страни в ЕС. 

 

Общото количество на задържаната тютюнева смес е над 4000 кг. Всички потребителски опаковки са без български акцизен бандерол и без документи, доказващи начисляването, обезпечаването или заплащането на акциза. Предотвратената щета за бюджета е за над 605 000 лева.