Прокуратурата в Плевен внесе обвинител акт по случая

Прокуратурата в Плевен внесе в съда обвинител акт срещу полицай, който по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист

 

Според обвинението на 3 септември 2010 година 50-годишният Румен Б. е нарушил закона за движение по пътищата, докато шофирал в Долна Митрополия. Полицаят не намалил скоростта и не е спрял на Т-образно кръстовище, затова е блъснал велосипедистта Иван И. 

 

Полицейският служител направил всичко, зависещо от него за оказване помощ на пострадалия, но той починал.

 

През 2010 година обвиняемият е работил като полицейски инспектор. На 3 септември бил на работа и управлявал служебен лек автомобил  с полицейски отличителни знаци в Долна Митрополия. Движил се в посока от центъра на града към сградата на РУП. В района на кръстовище,  предприел маневра завиване на ляво. Слънцето светило силно срещу полицейския автомобил и видимостта била намалена. Въпреки това обвиняемият не намалил скоростта, до такава, която позволява да спре в зоната на видимост. Навлязъл в кръстовището, без да забележи движещия се по улицата велосипедист  и въпреки че задействал спирачките,  не успял да предотврати удара. Пострадалият  бил транспортиран в болница в Плевен, където същият ден починал.

 

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.