"Ще бъде направено всичко необходимо за подготовката на спортиста", уточниха от Колоездачния съюз

Стефан Христов е избран да представя България в състезанието по колоездене на шосе на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Това обяви председателят на Българския колоездачен съюз Евгени Димитров, цитиран от БГНЕС. 

По темата

"Управителният съвет взе решение квотата за Рио да получи Стефан Христов. Това е по препоръка на Треньорския съвет и на базата на няколко неща, сред които съществен принос за спечелване на квотата, както и доброто представяне в състезанията, в които е участвал”, уточни Димитров. Той увери, че всичко необходимо за подготовката на Стефан Христов ще бъде направено.

Цели за класиране пред Христов в Рио не са поставяни, но неговото желание е да бъде сред първите 50 в общия старт.

Първа резерва на Христов е Николай Михайлов, на когото също ще бъдат осигурени средства за подготовка.

Евгени Димитров уточни, че досега БКС е подпомогнал клубовете в организирането на 19 състезания на шосе, 2 на писта и 9 в планинското колоездене.

65-а колоездачна Обиколка на България ще се проведе от 28 август до 2 септември.

Състезанието ще включва шест етапа в шест дни, като стартът е в София, а градовете, през които ще премине, са Пловдив, Кърджали, Ивайловград, Елена и Мъглиж, а финалът е в Троян. Общата дължина на Обиколката е около 900 километра, а досега заявки за участие са подали над 20 отбора, като всеки тим е съставен от 6 състезатели.