Пухкавите Лари и Палмерстън се сбиха за територия

Лари – прочутият котарак, живеещ на „Даунинг стрийт” 10, и Палмерстън – стопанинът на британското външно министерство, враждуват отдавна и взаимната неприязън доведе до кървава схватка, пише вестник „Дейли мейл”, цитиран от БГНЕС.

По темата

На „Даунинг стрийт” са свикнали да наблюдават битки за превъзходство, но обикновено това става вербално, а не със зъби и нокти, посочва изданието.

През последните седмици обаче в епицентъра на британската политика попадна и борбата между Лари и Палмерстън.

Кафяво-белият Лари си оспорва лидерството с черния Палмерстън. Битката беше толкова яростна, че Лари загуби лилавата си каишка, а Палмерстън получи няколко сериозни драскотини.

Боят завърши, когато Лари падна по гръб, а Палмерстън възтържествува.

Конфликтът между двамата се задълбочил миналата седмица, когато Лари се опитал да влезе на чужда територия в периметъра на Форин офис.

Дни по-късно беладжията Палмерстън, който носи името на бившия външен министър и премиер, се възползва от възможността да се вмъкне през прочутата входна врата на „Даунинг стрийт” 10 в новия дом на Тереза Мей.

Четириногият любимец обаче бил засечен от охраната и един от полицаите го върнал на паважа.

„Главният ловец на мишки” в британското правителство участва в драматична битка със сребристокафявата Фрея от съседната къща точно пред входната врата на премиера.

Впоследствие двамата се научиха да се търпят взаимно, но Фрея беше изпратена в провинцията през 2014 г.

Лари, който се появи на „Даунинг стрийт” 10 през 2010 г., се нахвърли на телевизионната репортерка Луси Манинг в началото на престоя си.

След като подаде оставка, Дейвид Камерън изрази съжаление, че не може да вземе Лари със себе си.

Тереза Мей увери, че Лари запазва ресора си „главен ловец на мишки”.

Що се отнася до Палмерстън, той ще трябва да свиква с новия си собственик Борис Джонсън.