По непотвърдена информация са откраднати над 200 000 лева

Четирима мъже се издирват за дръзкия обир на инкасо автомобил в центъра на Плевен. Полицията преглежда видеозаписи от района, за да успее да ги идентифицира.

Към този момент протича оглед на намерения автомобил, с който обирджиите са избягали. Джипът е опожарен минути след кражбата. Нападението и обирът са станали за броени секунди. Колата - най-вероятно крадена и без номера, е изоставена и запалена. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ОБИРА ВИЖТЕ ТУК

Един от мъжете е бил въоръжен с пистолет, той е заплашил шофъора на инкасо автомобила да не излиза. Вторият е ударил с палка един от охранителите на парите и е взел чувал, в който по непотвърдена информация е имало над 200 000 лева. След това мъжете се качили в джип и потеглили в неизвестна посока. 

Обирът е извършен в близост до Съдебната палата и до сградата на общината. Въпреки че мястото е много оживено, много работещи в района твърдят, че не са видели нищо. Според полицията престъпниците са действали изключително бързо - в рамките на 5 минути. 

„Открито е огнестрелното оръжие, с което е извършен грабежът”, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Добринка Матеева. 

„Нападението над инкасо автомобила е извършено във вторник около 19.00 часа от четирима души, трима от тях са извършили самото нападение, а четвъртият е стоял в друг автомобил.

След като са взели чувала с парите, те са се отправили към квартал „Дружба”, където по-късно през нощта разследващите са открили запален автомобила, с който те са пътували”, уточни тя. 

Ето и как изглеждаше джипът рано тази сутрин: 

Репортер: Мартин Георгиев