Книга-албум на фотографа Тим Уайт описва най-добрите пъбове, където може да ги срещнете

Необикновена книга-албум на фотографа Тим Уайт и на журналистката Вики Лейн описва най-добрите лондонски пъбове, в които могат да се срещнат котки на бара, пише в. "Метро".

Изданието е със заглавие "London Pubcats" и идеята за съставянето на книгата дошла на издателя, след като котаракът с барманска премяна Том Пейн в любимия му пъб "Седем звезди" на "Кери стрийт" се споминал.

ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ КОТКИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Той бил истинска институция за заведението. Било решено да бъдат издирени и други котки в Лондон, станали неотменна част от пъбовете.

В книгата се разказва за Херцогиня Нободи, която не се знае как се е появила в пъба "Херцог Хамилтън" в богатия лондонски квартал „Хампстед”. Сега тя царствено посреща гостите на заведението, излегнала се върху любимата й възглавничка с цветовете на британския флаг.

Лили Ши не е постоянен обитател на пъба "Енгълсий армс", но всяка сутрин в 11.00 ч. преди отварянето му застава на прага на заведението. Тя обикаля наоколо до 23.00 ч. и отново се появява на входа, с надеждата някой клиент на изпроводяк да й подхвърли от изостаналите скариди за мезе.

Много от лондонските кръчмарски котки били издирени чрез Instagram и Twitter, където техни снимки редовно са поствани.

В пъба "Стария орел" често идвала да се черпи покойната аренби прима Ейми Уайнхаус. Но сега звездите на заведението в квартала Камдън са двете котенца Уини и Чърчил, които с удоволствие слушат изпълненията на живо на ирландска музика.