Това показват резултатите на учениците от четвърти и седми клас

Повече шестици и по-малко двойки на малките матури тази година. Това показват резултатите на учениците от четвърти и седми клас. 

По темата

Най-много знания са показали четвъртокласниците от Смолян. Челната тройка се допълва от София и Кюстендил. Най-лоши са оценките в Сливен и Шумен.

При седмокласниците отново на първите места са Смолян и София, но този път са си разменили лидерството. Третото място е за Варна. В дъното отново е Сливен. 

Тази година двойките при седмокласниците са с 6000 по-малко от 2016-а. Отличните оценки пък са с 3000 повече от тези през миналата година.

В топ 10 на училищата с най-висок успех след седми клас се нареждат цели осем математически гимназии. Първото място е за тази от Варна.

Най-голям скок в класацията на градовете отбелязва Враца. Там учениците значително са подобрили представянето си от миналата година.

Въпреки по-добрите резултати, в знанията на седмокласниците все още има сериозни пропуски, отчитат експертите. Особено по български език. По математика също се срещат едни и същи затруднения.

По български четвъртокласниците са се затруднили да разпознаят подлога в изречението и при правописа на гласните в неударени срички, а по математика се справят значително по-добре с геометричните задачи, отколкото с текстовите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.