
Снимка: Thinkstock
Учени от Университета в Илинойс са направили ново проучване
За първи път учени от Университета в Илинойс свързаха приема на моненаситени мастни киселини с интелигентността. Този вид вещество, което се намира в зехтина, ядките и авокадото, си взаимодейства с мрежата от неврони на мозъка и по този начин подпомага неговата дейност, пише научният сайт „Сайънс дейли“, цитиран от БГНЕС.
Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия
В рамките на проучването, което е било проведено сред 99 доброволци, са сравнени данни за МНМК в човешката кръв, данни за мозъчна активност и резултати от общи тестове за интелигентност.
Кардиолог с 5 здравни съвета към младите хора (ВИДЕО)
Интелигентността се свързва с тази част на мозъка, която отговаря за изпълнението на задачи, изискващи внимание и такива, свързани с изпълнението на неща от ежедневието. Според авторите на изследването хората с по-високи нива на МНМК в кръвта си показват по-голяма ефективност на работата на тази определена мрежа в мозъка си.
ЕКСТРАВАГАНТНА ТРАПЕЗА: Кои са най-скъпите храни в света?
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
Редактор:Последвайте ни