Наблюдението на групата каналджии е започнало през февруари

Общински съветник от ГЕРБ в Свиленград е задържан при акция срещу нелегален трафик на мигранти. Д-р Христо Минков, който е и бивш кмет на града, е задържан при акция на ГДБОП, а синът му е обвинен за ръководител на престъпна група. 

Разбиха международна банда, внасяла български просяци в Швеция (ВИДЕО)

Наблюдението на групата от 10 каналджии е започнало през февруари, а в края на юли е засечено и нелегално прекарване през границата на 44 иракчани. Тогава е задържана и част от групата. Останалите са задържани във вторник сутринта.

АРЕСТУВАХА БЪЛГАРИ В ОДРИН: Обвиняват ги в трафик на гюленисти (ВИДЕО+СНИМКИ)

Д-р Христо Минков е задържан за 24 часа и вече е на свобода. Екип на NOVA го потърси в дома му и в кабинета му. След няколко опита успяхме да се свържем с него по телефона. "Вкараха ме във вторник в 11.00 часа и ме пуснаха днес в 11.00 часа", съобщи той. 

Все още в ареста при това с обвинение, че е ръководител на престъпната група за трафик на хора обаче е синът на д-р Минков - Благовест. Бащата отказа да коментира подозренията срещу сина му, но заяви, че срещу него има организирана акция.

Колегите на д-р Минков в общинския съвет бяха изненадани от задържането му. "Аз съм шокиран,  ако се окаже, че има истина, аз  лично ще го помоля да напусне Общинския съвет", съобщи председателят на ГЕРБ в Свиленград Иван Андреев. 

Испания разби българска престъпна група

Темата стигна и до парламента. "Аз се надявам всеки, който се занимава с подобни неща и има доказателства срещу него да бъде осъден и да си получи заслуженото. Над никой няма да опъваме чадър", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.