След сигналите бившите управители на "Глобал Маркетс” отговориха на обвиненията

След сигналите за десетки измамени от финансов посредник, които все още търсят парите си, отговарят бившите управители на дружеството. Пред екипа на „Събуди се” те обясниха, че не са инвестиционни посредници, които работят без лиценз, и че ще съдят всеки, който ги нарече измамници. Включително и Комисията за финансов надзор. Някои от пострадалите са вложили всичките си спестени с години работа средства. 

По темата

Годината е 2012-а. В света на фалшиви брокери попадат пенсионерите Кирил и съпругата му Иванка. По професия Кирил е учител по история и география. Бил 7 години на гурбет в Нигерия. 2012-а от „Глобал Маркетс” му предлагат да инвестира на борсата. Съпругата му продава наследствен имот за 40 000 долара. Така влагат всичките си спестявания.

След сигналите бившите управители отговориха на обвиненията.

„Нито съм крадец, нито съм мошеник, нито съм измамник”, заяви Кирил Джабаров.

През 2012 г. той е управител на „Глобал Маркетс” заедно с Йордан Моллов и Роберт Димитров. Твърди, че не си спомня Кирил Богданов, който има договор с компанията.

2014 г. компанията остава без лиценз. От 2015-а за нея отговаря квесторът от финансов надзор Наталия Кумпикова. Все още се установява кои и колко са клиентите и колко са вземанията. Квесторът проверява дали всички, които се жалват, че са подведени, имат основателни претенции. С други думи – дали клиенти като Кирил Богданов ще си получат парите, кога и как. Неговите договори и банкови преводи се проверяват.

В писмена позиция до NOVA от КФН казват, че след отнемането на лиценза на „Глобал Маркетс” лицата, свързани с това дружество - Кирил Джабаров, Йордан Моллов и Роберт Димитров, продължават с инвестиционното посредничество без лиценз. От КФН допълват, че с цел прикриване на извършените сделки и действия те използват подставени физически и юридически лица.

Май 2017 г. - 25-годишният Николай Митев се потапя в света на пазарите. Мисли си, че сключва договор с „Позитива” АД, инвестира 25 000 долара, но ги превежда на друго дружество-фантом – „Позитива Фронт офис”.

Освен с Кирил Джабаров, настояваме да се срещнем и със съдружника му  Йордан Моллов. Според Търговския регистър той е бил управител в „Позитива Фронт офис”.

КФН е изпратила списък за свързани със собствениците на „Глобал Маркетс“ ООД лица в ДАНС, прокуратурата, СДВР и НАП. Прокуратурата е сезирана и развръзката предстои. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.