Причините за нападението се изясняват

Полицията е задържала извършителя на снощното нападение, при което 16-годишно момче беше намушкано с нож. Престъплението е извършено около 21:30 ч. близо до бившия хотел "Плиска" в София. Задържаният също е младо момче на 16 години. Той е задържан в ранните часове във вторник.

„След дискотека, организирана за младежи, основно за 15-16-годишни деца, но извън помещението, е възникнал спор. Изяснява се каква е причината – дали е във връзка с момиче или със спор, свързан с футболни отбори. Пострадалото момче е с порезни и прободни рани в „Пирогов”. С опасност за живота е, но според лекарите състоянието му е стабилизирано. Незабавно са извършени процесуално-следствени действия. Работено е с всички деца, които са били там", коментира вътрешният министър Младен Маринов.

"Имаме предполагаем извършител, който е задържан. Той е непълнолетен, затова с него работи Детска педагогическа стая под надзора на Софийската градска прокуратура за изясняване на причините за спора”, посочи още той.

16-годишно момче е намушкано в София

Според управителите на клуба и двете деца не са били част от мероприятието при тях, а са били част от друга група, в района на клуба. Но заведението днес е запечатано. „Когато са тръгнали да си тръгват хората, колегата ми каза, че видял момче да крещи, че е бил наръган”, каза Михаил Събев, управител на клуба.

Пострадалият младеж е откаран в болница с две рани след нападението. Според деца от квартала има две възможни версии за свадата - конфликт за футболен мач или спор заради момиче.

„В 21.37 ч. получихме този сигнал през системата на 112. Веднага е насочена линейка, на четвъртата минута екипът е бил там. Установява се 16-годишно момче с две прободни рани в областта на гръдния кош, бил е в тежко състояние. Веднага е транспортиран в детска противошокова зала на „Пирогов”, заяви за „Здравей, България” Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.

 

"Това се е случило в локалното на „Плиска”, на ъгъла с улица „Коперник”. Не мога да потвърдя, че е бил намушкан с нож, може да е и някакъв друг предмет", посочи още тя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.