Публикации във Facebook и Twitter за него са били четени 2,28 милиона пъти

Бебе Йода - мъничкият зелен персонаж от вдъхновения от вселената на „Междузвездни войни” нов сериал на „Дисни”, бързо стана много популярен в социалните мрежи, предаде БТА.

Персонажът разнежи милиони телевизионни зрители, след като за пръв път го видяха преди три седмици, по време на излъчването на първия епизод от сериала "The Mandalorian".

Публикации във Facebook и Twitter, в които се говори за Бебе Йода, са били четени 2,28 милиона пъти през първите две седмици от излъчването на сериала.

 

 

Привлечени от персонажа са и редица холивудски знаменитости, сред които Дуейн Джонсън - Скалата, който публикува преработена снимка, на която се вижда, че люлее Бебе Йода върху торса си.

Джон Фавро, който е сценарист и създател на сериала, настоя персонажът Бебе Йода да бъде запазен в тайна до излъчването на първия епизод. Компанията „Дисни” заложи именно на този сериал за лансирането на стрийминг платформата си „Дисни плюс”.

Появата на вдъхновени от сериала продукти на пазара бе забавена, макар че подобни тениски, чаши и чанти вече са в изобилие в онлайн магазина на „Дисни”, в който се приемат също предварителни поръчки за играчки с лика на създанието с големи черни очи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.