Полицията го е задържала

Пиян мъж нападна лекар в Спешното отделение на пазарджишката болница. Той е задържан от полицията. Екшънът се е разиграл пред десетки пациенти и придружители.

Двама мъже заплашиха личен лекар с нож

Кадри на охранителна камера са запечатали поредното посегателство над медик. Пияните мъже пристигнали в болницата с кола, в която се намирало безжизненото тяло на 60-годишен техен роднина.

"Реших да изляза, за да помогна. Видях, че санитарът качва човека и един от мъжете тръгна към мен с цел саморазправа, защото не съм спасил живота на човека", каза потърпевшият д-р Николай Недялков.

Мъжете искали да бъде оказана помощ на техния близък, но лекарите констатирали, че смъртта е настъпила 20 минути преди пристигането им в болницата. Свидетели на скандала стават пациенти.

Отново насилие над лекар (ВИДЕО)

„Чухме да викат братя роми, както винаги крещяха. Разбрах, че са ударили доктора, а той и сестрите се разпокъсваха снощи, всички оперираха”, каза още пациентът Александър Иванов.

„Той се подхлъзна няколко пъти видимо в нетрезво състояние. Преди да тръгне бяха заплахите за живота ми, че ще ме намерят и ще ме убият”, заяви д-р Недялков.

Единият от афектираните мъже насочили агресията си към 38-годишния дежурен лекар д-р Николай Недялков. Ударил охранителя, след това и медика.

„След това се отдръпнах, подхлъзна се и тръгна срещу мен. Опита в лицето да ме удари с юмруци, парирах ударите и го отблъснах. Това беше", добави д-р Недялков. 

Лекарят е с оток на ръцете и днес беше на работа. Друга лекарка от същото Спешно отделение се е разминала само със словесна атака ден по-рано.

„Не можем да разберем техните критерии за спешен и неотложен случай. Всеки постъпил в отделението, се смята за спешен”, добави дежурният лекар в Спешно отделение д-р Албена Петкова.

Полицията е задържала нападателя, а Окръжната прокуратура му повдигна обвинение за нападението над лекаря от Спешното отделение.

Репортер: Илиян Велков