Вижте полезни съвети

Откакто коронавирусът влезе в живота ни, повечето от нас обръщат много внимание на повърхностите, които докосваме. Въпреки че здравните експерти не са много сигурни за това дали можем да се заразим с коронавирус чрез повърхности, Световната здравна организация съветва хората да поддържат изключителна чистота, след като обяви, че вирусът може да може да оцелее на определени повърхности за няколко часа или дори до няколко дни.

Образование след пандемия: Промяната вече e необратима

Така че, ако смятате, че клавиатурата и екранът ви изглеждат малко зацапани, вижте какво може да направите, след като оцените щетите.  Запретнете ръкави за изпитан метод: разклатете, изчеткайте и издухайте. Преди да започнете, уверете се, че компютърът ви е изключен - напълно. Първо внимателно обърнете клавиатурата надолу и я потупайте нежно няколко пъти или внимателно я разклатете, за да видите какви забравени съкровища са скрити там. Вземете мека четка, стара чиста четка за зъби или пухкава четка за грим (не трябва да се хвърлят) и я пъхнете между празнините на клавиатурата си, за да премахнете останалите трохи. Можете също така да смените четката с някои специални почистващи електрониката субстанции.

След това идва следващата стъпка: издухайте я, но не с прахосмукачка. Много хора се обръщат към изсмукващи средства, мислейки, че ще бъдат много ефективни, но това създава само статично електричество, което може да причини сериозни щети на клавиатурата. Най-сигурно ще бъде да купите кутия сгъстен въздух. Друг съвет е да наклоните клавиатурата си настрани, когато правите това, за да предотвратите падането на отпадъците обратно в нея или да ви ударят по лицето.

158 са новите случаи на коронавирус у нас

С всички сухи отпадъци навън, сега е времето за течностите. Ако забележите мазен филм върху клавишите или видите някакво пожълтяване и петна, ще ви трябва влажна, универсална кърпа. Може да напръскате някои дезинфектанти върху кърпата, за да премахнете вируса от повърхността, но винаги се консултирайте с книжното ръководство на производителите, за да не съжалявате по-късно.

Въпреки че някои препоръчват да опитате неортодоксалния и също така дързък метод да поставите клавишите на механична клавиатура в съдомиялна машина (макар и без да използвате сапун и топла температура и без изсушаване), за да осигурите пълна хигиена, експертите предупреждават, че остатъците от водата сами по себе си могат да причинят проблеми в окабеляването. И чудесен полезен съвет като цяло: Преди да започнете почистването, направете снимка. Не само ще бъде чудесно да сравните преди и след, но и ще ви помогне да поставите клавишите на правилните места, пише БГНЕС.

Ананиев с нови четири заповеди за извънредната епидемична обстановка

Що се отнася до екрана, това е още по-просто: кърпа без мъх и малко мека сапунена вода. Използвайте суха и мека кърпа за почистване от микровлакна и след това я намокрете с някаква течност за измиване или с мек сапун и вода. Изстискайте я добре, докато не остане само влажна и без прекалено голям натиск избършете екрана си отвън навътре, за да се отървете от белезите и праха, събрани върху него. Ако го направите от центъра, рискувате да остане мръсотия встрани на екрана. Освен това никога не използвайте гъби или кърпи с груби повърхности или хартиени кърпи, за да избършете екрана си. Хартиените материи могат да надраскат дисплея, тъй като съдържат дърво. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си