САЩ поставиха ново начало с избора на демократа Джо Байдън за президент

САЩ поставиха ново начало с избора на Джо Байдън за президент. Той се записа в историята на страната като 46-ия държавен глава. Тази седмица в „Темата на NOVA” специалните пратеници на NOVA във Вашингтон Методи Владимиров и операторът Димитър Василев представят различните гледни точки към историческите събития в страната на неограничените възможности – щурм на демокрацията или щурм над демокрацията?

В ПЪРВИЯ ДЕН: Джо Байдън отмени редица политики на Тръмп

Демократът Джо Байдън положи усилия и успя да победи Доналд Тръмп в изключително оспорвана битка, придружена от скандали, обвинения и съдебни заплахи. Броени дни преди официално да заеме поста хиляди привърженици на досегашния президент нахлуха в Капитолия. Мирът в Съединените щати беше нарушен, а държавата се изправи пред разделение, бунтове и военни блокади.   

Речта на Байдън: Днес е денят на Америка. Днес е денят на демокрацията (ВИДЕО)

Доналд Тръмп напусна Белия дом, отказвайки да признае избора на Америка и хвърляйки сянка върху изборния процес, а Джо Байдън положи клетва, като заяви, че негова кауза ще е демокрацията и обединението на нацията.

За каква промяна мечтае 10-годишният Теодор, българче, което заедно със семейството си живее в САЩ, и какви са неговите предложения към Джо Байдън? Гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.