Тя може да бъде разгледана в Мюнхен до 2 май

Изложба с най-запомнящите се творби на мистериозния художник Банкси бе открита в Мюнхен. Тя е дело на куратора Оливер Форстъредин - от най-големите почитатели на артиста. 

Самоличността на мистериозния художник Банкси си остава загадка, но дори анонимно той е спечелил световно признание за своето  уникално  улично изкуство. Творбите му са разпръснати из целия свят, но рисувайки върху обществени сгради или частни имоти често произведенията на изкуството му се заличават или биват премахнати от собствениците на сградите, върху които авторът твори. Един от най-големите му почитатели е Оливър Форстър. Той решава да събере всички картини на художника на едно място. 

Графит на Банкси се появи върху стена на затвор в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

 "И така, събрали сме над 100 произведеният на изкуството на Банкси, които представме по иновативен начин – чрез инсталации, щампи, графики и скулптури. Идеята ни е да обединим на едно място творчеството на мистериозния автор, за да може зрителите да проследят развитието му още от началото на неговата кариера“, казва арт директорът Гилермо Кинтана.   

В експозицията са включени както най-известните му творби, сред които  „Момиче с балон“, нарисувана като стенопис на моста Ватерлоо в Лондон. Графитът, после превърнал се в картина, изобразява момиченце, което протяга ръце към червен балон с формата на сърце. Творбата, в която бе скрит специален механизъм в рамката, се саморазруши след като бе продадена на търг  за 1 милион лири през 2018 госина. 

Изложбата посветена на твореца, който крие своята самоличност може да бъде разгледана в Мюнхен  до 2 май. 

Продадоха на търг картина на Банкси за 10 млн. долара (ВИДЕО)

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.