44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето, беше застрелян, докато отивал на фитнес

Няколко са версиите, по които работят разследващите за разкриването на показното убийство пред стадион „Георги Аспарухов” в сряда.

Една от тях гласи, че 44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето, може да е станал жертва на отмъщение заради опасни бизнес връзки зад граница, разказаха източници на NOVA.

Не е изключено обаче бившият затворник да е бил застрелян и заради негови действия у нас. Заради това криминалистите проверяват с кого се е срещал мъжа преди фаталния изстрел.

Христов беше убит вчера сутринта, докато отивал на фитнес. След екзекуцията криминалисти намериха и опожарена кола, с която подозират, че убийците са се придвижвали.

Засега информация с днешна дата за разследването от полиция и прокуратура няма.

Показно убийство на стадион „Герена“

Жертвата е криминално проявен. Осъждан е за грабеж и убийство през 2002 г. По време на делото той бяга в чужбина, а 10 години по-късно е заловен в Испания и предаден на българските власти. Осъден е на 14 години затвор, но е пуснат предсрочно на 12-ата. През март 2020 г. изтича и пробацията му. 

Засега няма информация с какво се е занимавал след излизането от затвора.

„При пристигане на екипа е установено, че най-вероятно е убийство. Мъжът е известен с множество криминални прояви”, заяви директорът на СДВР Калоян Милтенов.44-годишният мъж е бил убит с един куршум в главата.  

Според криминалисти появилата се неофициална информация за произведени няколко изстрела говори, че стрелецът не е професионалист.

„По-скоро се касае за човек, който се е крил наблизо и от някакво разстояние - 7-10 метра, е започнал да стреля по жертвата. Само един изстрел е бил фатален”, казва експертът по криминалистика Иван Савов.

По време на убийството в залата за борба е имало около 15 деца. Те веднага са били изведени навън, обясни Александър Томов, президент на клуб по борба „Левски”.

Криминалният психолог Тодор Тодоров разкри, че много хора биха искали жертвата да бъде убит заради криминалното му минало. Според него обикновено такива хора в затвора се сдобиват с нови познанства и умения.

„На публично място бдителността на жертвата е най-занижена“, обясни той. По думите му, когато има опожарен автомобил, то това обикновено е, за да се прикрият улики.

 

Още по темата гледайте във видеоматериалите.