В селото отново цари страх от саморазправа

Пуснаха под домашен арест мъжа, който бие и тормози хора в софийското село Световрачене. Преди дни NOVA разказа за побоите и униженията, на които потърпевшите твърдят, че Венцислав Дамянов редовно ги подлагал. Действията му са записани на видеоклипове, които местни хора ни предоставиха.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Повдигнаха обвинения на Венци Боксьора (ВИДЕО)

Дамянов, известен като Венци Боксьора, е с богато криминално минало. Той беше арестуван след побой над управител на заведение и агресия срещу момиче, което влачил за косата.

Серия от побои, нападения с брадва и унижения в село до София (ВИДЕО)

Сега е с мярка „домашен арест”. Хора в Световрачене обаче казват, че са го видели да се разхожда из селото. Местните се страхуват от саморазправа. Една от нападнатите е излязла в отпуск от страх да не бъде намерена на работното си място и нападната отново.

Случаят коментира адвокат Николай Хаджигенов в ефира на „Здравей, България”.

Хаджигенов: Следващите имена от „Досиетата Пандора” ще бъдат свързани с ГЕРБ

„Вярно ли ще оставим някакъв такъв разбойник? Това е причината да ми излиза пяна на устата от 10 години и да мисля, че МВР трябва да се заличи и да се почне отначало, по нов начин и с нови хора. Мярката му за неотклонение е правилна от правна гледна точка. Но това е работа на МВР. Оказва се, че няма един милиционер като хората – да му контролира мярката и да го респектира. Това е жалка история, но така работят институциите у нас. Иначе, ако на някой дядо са му откраднали 100 лв. от пенсията, Гешев веднага ще цъфне там”, каза Хаджигенов.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.